Kategóriák

Hírek

Miért kell párásítani?

2016-10-27

Amekkora gondot okozhat a túl párás levegő, pont olyan problémás lehet a túl száraz levegő is… Ilyen közegben könnyebben bedugulhat az orrunk, kiszáradhat a szánk, emiatt fogékonyabbak leszünk a betegségekre. A gyakori teregetés és a sok növény javíthat a helyzeten, de a legjobb megoldást egy párásító készülék jelenti.

A levegőben lévő víz mennyisége az ember számára akkor ideális ha 40-60 %-os tartományban mozog, hogy ezt ellenőrizni tudjuk célszerű otthonunkban tartani egy páratartalom mérőt. Abban az esetben, ha a levegő nem éri el ezt a víz mennyiséget mindenképpen párásítás ajánlott.

Többféle párásítási módszer közül  is választhatunk, de a legjobb döntés egy hidegpárásító lehet.

 

Minden párásítót, ami nem forralja fel a vizet ezáltal nem fúj ki gőzt, hidegpárásítónak nevezünk. Tapasztalatok szerint az ilyen készülékek már az első éjszaka is megtizedelhetik a száraz levegő által előidézett panaszos tüneteket és ez a típus azoknak is megoldást jelenthet, akiknek fullasztó a meleg pára.

 

A hidegpárásítóknak két nagy csoportja van:

-       Nedvesítő betétes hidegpárásítók

-       Ultrahangos hidegpárásítók

 

A nedvesítő betétes hidegpárásítók esetén egy nedvesítő betéten át szívja keresztül a ventilátor a szoba levegőjét, majd egy erre a célra kialakított nyíláson fújja vissza a helység légterébe. Önszabályzó elven működnek, hisz ahogy növekszik a páratartalom a levegőben, úgy egyre nedvesebb levegő jut át a nedvesítő betéten is, így egyre kevesebb víz tud elpárologni, ezáltal tudja az ideális páraszinten tartani a helységet. 

 

 

Az ultrahangos hidegpárásítók mikroszkopikus cseppekre porlasztják a vizet és fehér ködfelhőt fújnak ki. A szétporlasztott vízcseppek, egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék egy csendes ventillátor segítségével távozik a helyiségbe, ahol elpárolog. Mivel az ultrahang technológia mindent kiporlaszt, ami a vízben van, fontos a készülék rendszeres karbantartása.

Kínálatunk között számtalanféle párásító készüléket talál, nézze meg őket és kérdés esetén keressen bennünket bizalommal!

http://www.szellozesinfo.hu/termekek/Parasito/

 

 

 

Vissza