Kategóriák

Hírek

AERECO légbevezetők röviden

2016-11-09

Energiafelhasználásunk csökkentése érdekében egyre többen alkalmazunk új építési technológiákat. A mai jól szigetelt épületek legfőbb jellemzője a zárt, légtömör épületszerkezet. A megfelelő szellőzés biztosítása nélkül otthonaink nem tudnak megfelelő mértékben szellőzni, ez pedig rossz levegőhöz és penészedéshez vezet.

Elsőre kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy szellőztessünk rendszeresen, akár 1-1 ablakot állandóan hagyjunk is nyitva, azonban ha ezt a megoldást választjuk a levegő minősége ugyan javul, de az energiafelhasználásunk jelentősen megnő, hisz a téli időszakban olyan ez, mintha az utcát fűtenénk.

 

 

 

Sokkal optimálisabb megoldást jelenthet az intelligens, páraszabályzott, AERECO típusú légbevezető elemek faláttörésbe, vagy nyílászáróba történő beépítése. Ezen termékek segítségével, a levegő minőségét és a pára mennyiségét optimálissá tehetjük, így az egészségünket veszélyeztető penész sem tud kialakulni.

 

Az Aereco által alkotott és gyártott szellőzési részegységek ötvözik az egyszerű működést, a könnyű karbantartást a megbízható műszaki teljesítéssel. A termékeink többségét egy intelligens rendszer szabályozza, mely képes automatikusan érzékelni a helyiségek belső páratartalmát, a mozgást és sok más, a helyiség használatára, vagy a levegő szennyezettségére utaló jelet.

 


Az alkalmazott technológiát tekintve 4 fajta szellőztető rendszert különböztetünk meg:

  • Páraszabályozott szellőzés esetén a szellőzési keresztmetszet nagysága és nyitási ideje az adott helységben érzékelt páratartalom nagyságától függően változik. (leggyakrabban szobákban, irodákban előforduló technika)
  • Manuálisan kapcsolható szellőzés esetén a felhasználó maga is növelheti az elszívott levegő mennyiségét. (pl.: ha valami oknál fogva viszonylag rövid idő alatt különösen nagy lesz a levegő szennyezettsége)
  • Mozgásérzékelős szellőzés esetén a szellőzés automatikusan elindul, ha valaki használja a helységet. (jellemző példa erre a WC illetve más mellékhelységek)
  • Mozgásintenzitást érzékelő szellőzés esetén nemcsak a mozgás, hanem annak intenzitása is befolyásolja a szellőztetés mértékét, tehát több ember esetén intenzívebb lesz a légcsere. (jellemzően konferenciatermekben, előadókban, osztálytermekben használják)

 

Ha még többet szeretne megtudni az AERECO légbevezetőkről nézd meg kínálatunkat webáruházunkban, vagy érdeklődj személyesen üzletünkben Szegeden, a Textilgyári út 3. szám alatt.

 

Vissza