Kategóriák

Hírek

Vents hővisszanyerők

2017-09-28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Életünk jelentős részét lakásunkban, családi házunkban töltjük, épp ezért nem mindegy, hogy itt milyen minőségű levegőt lélegzünk be. Az egészséges, friss levegő biztosítása a mai agyonszigetelt lakásokban, épületekben viszont nem egyszerű…


A hagyományos szellőztetés működőképes, ám sok hátránnyal jár: beengedjük a port, a rovarokat, az utca zaját, ráadásul energiát is pocsékolunk, hiszen kiengedjük a megtermelt hőt a lakásból.

A tökéletes megoldást a hővisszanyerő berendezések jelentik, melyekből többfélét is találhatunk a piacon.  A nagyméretű típusokon túl egyhelyiséges hővisszanyerő berendezések is léteznek, melyek hatásfokban ugyan elmaradnak a nagyméretű, komplett rendszerektől, azonban nagyon egyszerűen és gyorsan telepíthetőek.


Ezen típusok közül kiemelnénk a Vents egyhelyiséges hővisszanyerő rendszereket, melyek kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Ezen készülék alkalmasak a hagyományos szellőztetésre és a hővisszanyerős szellőztetésre is. Hővisszanyerő módban a működési elvük a következő:
· Első ciklus: Az elhasznált, meleg levegőt ki kell engedni a szabadba. Ekkor a meleg levegő áthalad a kerámia energia akkumulátoron, felmelegítve azt. Az áthaladó levegő hőenergiájának akár 90%-át is eltárolja! Miután a kerámia akkumulátor felmelegedett, a berendezés a következő ciklusra kapcsol.
· Második ciklus: A kinti friss levegő áthalad a kerámia akkumulátoron, magába szívja annak hőenergiáját, így felmelegszik. A friss befújt levegő így már előmelegítve kerül be a helyiségbe. Amint a kerámiabetét kihűl, a berendezés az előző ciklusra kapcsol. A ciklusok ~70 másodpercenként váltják egymást.


 

Szeretnél még többet megtudni ezen rendszerekről? Látogass el bemutatótermünk, mely Szegeden a Textilgyári út 3. szám alatt található, vagy nézz körbe webáruházunkban:
http://www.szellozesinfo.hu/termekek/VENTS_hovisszanyeros_szellozteto/

Készséggel állunk rendelkezésedre!

Vissza