Kategóriák

Hírek

Mire jók a központi porszívó rendszerek?

2016-09-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éppen hogy végzett a takarítással és már is száll a por az otthonában? Bosszantó probléma…
Hogy segíthetünk ezen? Például egy központi porszívó rendszerrel!

 

A központi porszívó rendszerek egy falba, aljzatbetonba épített falicsatlakozókban végződő csőhálózatból és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű központi porszívógépből állnak.

A központi porszívók a beszívott levegőt egy ún. kipufogócsövön keresztül a szabadba juttatják, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége, ezzel szemben hagyományos porszívók a pornak csak egy részét távolítják el, a többit a ki fúvott levegővel együtt a porszívózott helyiségbe juttatják vissza.

A központi porszívó rendszerek segítségével a takarítás rendkívül hatékonnyá válik és a pollenekre, poratkákra is tökéletes megoldást kínál. További nagy előnyük, hogy jóval nagyobb szívóerővel rendelkeznek, mint hagyományos társaik és a portartályt is elég 2-3 havonta kiüríteni. A rendszerek élettartama is nagyon hosszú, több évtizedre tervezik őket.

 

A rendszer kiépítését, amennyiben lehetséges, célszerű az építkezés vagy felújítás időszakára ütemezni, hisz a falvésés nem kerülhető el…

A kivitelezés két részből áll: először a csőrendszer kialakítása történik meg vízszigetelés után, de még az aljzatbeton lerakása előtt, majd a már kész épületbe kerül beszerelésre a központi porszívó gép. A kiépítéskor érdemes szemétlapát adapter is beépíteni a konyhába, vagy az előszobába, hisz segítségével minden piszkot pillanatok alatt eltüntethetünk, ezzel is tovább könnyítve otthonunk tisztán tartását.

A központi porszívógépet ajánlott olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető, de fontos kiemelnünk, hogy nem csak kertes házakba, lakótelepi lakásokba is beépíthető.

 

 

Kínálatunk között számtalan féle porszívó található, melyek közül szívesen segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet! http://www.szellozesinfo.hu/termekek/Porszivogep/

További részletkért keresse webáruházunkat, vagy érdeklődjön személyesen üzletünkben! 

Vissza