Kategóriák

Hírek

Központi porszívók

2016-02-03

Biztos sok háziasszonynak ismerős az a bosszantó érzés, mikor látja, hogy közvetlen a porszívózás után is már repked a por a lakásban… Hogy segíthetünk ezen a problémán? Például egy központi porszivó rendszerrel!

 

Ezek a rendszerek egy falba, aljzatbetonba épített falicsatlakozókban végződő csőhálózatból és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű központi porszívógépből állnak.

A hagyományos porszívókkal szemben, amik a pornak csak egy részét távolítják el, a többit a ki fúvott levegővel együtt a porszívózott helyiségbe juttatják, a központi porszívók a beszívott levegőt egy ún. kipufogócsövön keresztül a szabadba juttatják, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Segítségükkel a takarítás rendkívül hatékonnyá válik és a pollenekre, poratkákra is tökéletes megoldást kínál. További nagy előnyük, hogy jóval nagyobb szívóerővel rendelkeznek, mint hagyományos társaik és a portartályt is elég 2-3 havonta kiüríteni. A rendszerek élettartama is nagyon hosszú, több évtizedre tervezik őket.

 

A központi porszívógépet ajánlott olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető, de fontos kiemelnünk, hogy nem csak kertes házakba, de lakótelepi lakásokba is beépíthető.

 

A rendszer kiépítését, amennyiben lehetséges, célszerű az építkezés vagy felújítás időszakára ütemezni, hisz a falvésés nem kerülhető el…

A kivitelezés két részből áll: először a csőrendszer kialakítása történik meg vízszigetelés után, de még az aljzatbeton lerakása előtt, majd a már kész épületbe kerül beszerelésre a központi porszívó gép. A kiépítéskor érdemes szemétlapát adapter is beépíteni a konyhába, vagy az előszobába, hisz segítségével minden piszkot pillanatok alatt eltüntethetünk, ezzel is tovább könnyítve otthonunk tisztán tartását.

 

A központi porszívó gép típusának kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni. Ilyen a takarítandó terület nagysága és az alkalmazott csatlakozási pontok száma, épp ezért nem csak a kivitelezést, hanem már a megfelelő porszívó gép kiválasztását is érdemes szakemberre bízni.

 

Kínálatunk között számtalan féle porszívó található, melyek közül szívesen segítünk neked kiválasztani a legmegfelelőbbet! http://www.szellozesinfo.hu/termekek/Porszivogep/

További részletkért keresd webáruházunkat, vagy érdeklődj személyesen üzletünkben! 

Vissza