Kategóriák

Hírek

Ipari ventilátorokról dióhéjban

2016-07-28

 Ventilátoroknak nevezzük azokat a gépeket, berendezéseket, melyek feladata a levegő vagy más egyéb közeg szállítása. A ventilátorok forgógépek, meghajtásuk legfőképpen villamos motorrokkal történik. Működésük egyszerű: egy megfelelően kialakított járókerék a forgó mozgás közben a közvetlen terében lévő közeget mintegy odébb szállítja, vgy a hatására kialakuló röpítő erő a kerék palástfelületén kirepíti. A távozó közeg helyébe természetesen a környező térből újabb közeg kerül be, és mivel a forgás folyamatos, a közeg mozgatása szintén folyamatos lesz. Az áramlás irányát a járókerékhez célszerűen kialakított ventilátor  háza határozza meg.

 

 

Ipari ventilátorok:

Az ipari területen használt ventilátorok igen széles spektrumban alkalmazhetók, legyen szó könnyű-, nehéz-, esetleg élelmiszeripari felhasználásról. Egyes modellek lakossági azaz háztartási igényeket kielégítő környezetben is felhasználhatók. Típustól függően tiszta, enyhén vagy erősen szennyezett levegő, porral, textilszálakkal, szilárd anyagdarabokkal, terhelt közeg, granulátum, pellett vagy vegyi anyagok mozgatására is alkalmasak. Ezek az egységek egy része nem csak épületen vagy létesítményen velül, hanem kültéren is elhelyezhető.

 

 

Felhasználási módok:

- Általános szellőztetés

- Adott helység megfelelő légcseréjének biztosítása

- Energiatakarékos / hőviszanyerős rendszer kialakítása

- Füstelszívás

- Forró levegő mozgatása

- Parkolóházak légcseréje

- Géphelységek hűtése

- Laboratóriumoknál, vegyi fülkéknél, fényezőműhelyeknél alkalmazott elszívás

- Egyéb gőzök, gázok, szilárd

 

 

Kiválasztásnál fontos szempont a kívánt felhasználási terület, a ventilátor által mozgatott közeg paraméterei, valamint elhelyezése. A ventilátorok kialakítása mára már nem olyan mint régen, rengeteg szépen kialakított gép létezik, melyek nem csúfítják el a teret. A ventilátorokról további információkért érdeklődjön értékesítő kollégéinknál!

Vissza