Kategóriák

Hírek

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

2016-07-19

 Mint, ahogy olvashattuk, az energiatakarékos épületek legfőbb jellemzője a zárt, légtömör épületszerkezet. A zárt helységekbe is biztosítani kell a friss levegőt és el kell szállítani a keletkező párát, széndioxidot, valamint az egyéb felgyülemlett anyagokat. A ventilátoros szellőztetés egyik legenergiatakarékosabb megoldási formája a hővisszanyerős szellőztető rendszer, amely szinte hőveszteség nélkül képes kicserélni a benti, elhasznált levegőt frissre.

 

 

Általánosságban:

A hővisszanyerős szellőztető redszerek, más néven rekuperátorok segítenek megakadályozni, hogy a jól szigetelt ingatlanokban elszaporodjanak az atkák és megtelepedjen a penész. Emellett pollenmentes, tiszta levegőt, ezáltal pedig jó közérzetet és nyugodt pihenést biztosít energiatakarékos módon. Működésének alapvető lényege a levegő, némely esetben a pára újrahasznosítása. A beáramló friss levegőt a kidobott, elhasznált levegő hőtartalmával fűtjük fel! A rendszer ennek köszönhetően energiát takarít meg közel 90%-os hatásfokkal. A fűtésre fordított energia akár 50%-a is megtakarítható. Egyszerű, környezetbarát és energiatakarékos.

 

 

Legfontosabb előnyei:

Nincs felesleges szellőztetés a fűtési szezonban, ugyanis a légcsere teljes mértékben szabályozott módon megy végbe. Védi az épület állagát a lecsapódó víz és vízkárok ellen. Aktív szénszűrőjének köszönhetően szagmentes levegőt juttat be a helységbe. Kizárja a penészedés lehetőségét! Pollenszűrőjének köszönhetően (a szűrőfelszereltség típusfüggő) pollenmentes levegőt biztosít. Akár a fűtési energia 50%-át is megtakaríthatja szellőztetsé során. Kiszűri a környezeti zajokat, környezetbarát! Folyamatosan, és csendesen jó minőségű levegőt biztosít a nagyfokú kényelem érdekében.

 

 

Webáruházunkban további információt is megtalálhat a következő hővisszanyerős szellőztetőkről: Aereco, Daikin, Midea, Samsung és még egyéb gyártmányokról. Ezek mindegyike bizonyította minőségbeli tökéletességét, mind klímák, szellőztetők és egyéb háztartási eszközök terén. Kérdés esetén munkatársaink szívesen állnak rendelkezésükre telefonon illetve emailben is!

Vissza