Kategóriák

Hírek

Hogyan szellőztess csukott ablak mellett?

2019-11-23

A friss levegő, olyan, mint a víz: akkor értékeljük igazán, amikor érezzük a hiányát. A tavasztól kora őszig tartó időszakban nem okoz különösebb problémát, hogy otthonunk megfelelően “lélegezzen”, de a tél közeledtével egyre ritkábban akarunk szellőztetni. 

 

Sapka-sál: házon belül?!

Senki nem vágyik rá, hogy februárban 2-3 fokos levegővel csináljunk kereszthuzatot a lakásban. Helyette inkább beérjük a heti egy-két gyors szellőztetéssel, ami szinte semmit nem ér, de legalább a lelkiismeretünk megnyugszik tőle.

 

Télen a komfortérzetünk lecsökken a fagyos hidegben, ezért még jobban vágyunk arra, hogy hazaérve ne kelljen sapka-sálban ülni a TV előtt. 

 

Túl az egészségügyi szempontokon, a ház is igényli a szellőztetést - gondoljunk csak a penészesedésre, amit a rendszeres oxigéncserével elkerülhetünk. 

 

A Dél-Alföldi Klíma korszerű hővisszanyerős szellőztetői lehetővé teszik, hogy csukott ablaknál is élvezhesd a friss levegőt. Nem kell februárban kereszthuzatot csinálni a lakásban, ami után lecsapódik a pára az ablakon. A hővisszanyerős rendszer úgy tartja frissen a beltéri levegőt, hogy egy másodpercig sem érzed, hogy csökkent volna a szöbahőmérséklet.

A szomszéd füvet nyír, az allergiás bezárkózik

Természetesen, sokaknak a március beköszöntével sem szűnnek meg a szellőztetési problémái. Az allergiások, asztmások hamarabb nyitnak ablakot télen, mint tavasszal, amikor a szálló por, a különböző virágok és allergének megkeserítik a mindennapokat. Aki érzékeny a fűfélékre, ha a szomszéd nyírja a gyepet, inkább bezár minden nyílászárót, mint hogy végigtüsszögje a napot. 

 

Ha ismerős a helyzet, van egy jó hírünk: különböző szűrőket, köztük por- és pollenszűrőt is be lehet építeni hővisszanyerős rendszereinkbe! Felejtsd el, hogy a szellőztetéshez meg kell bontanod egy száz darabos papírzsebkendő-csomagot.

Mi zajlik a színfalak mögött? 

A gépben található két ventilátor és egy keresztáramú hővisszanyerő. A rendszer kintről beszívja a friss levegőt, ami keresztül megy egy hőcserélőn. A beltéri elhasznált levegő átadja a hőenergiájának 90-95%-át a bejövő levegőnek. A folyamat eredményeképpen állandóan cserélődik a levegő.

 

Szerencsére a zöldenergia térhódítása itt is tetten érhető: hővisszanyerő rendszereink napelemről működtethetők, így megújuló energiából is üzembe helyezheted. A hagyományos, áramra kötött megoldás is rendkívül költséghatékony, de napelemmel teljesen ingyen használhatod a berendezést. Ezzel a környezetnek és a rezsinek is jót teszünk. Igazi win-win felállás!

 

Maradtak még kérdéseid? Csörögj ránk a 70/434-3879-es telefonszámon, vagy várunk szeretettel a Dél-Alföldi Klíma Kft. szegedi üzletében!

 

 

 

Vissza