Kategóriák

Hírek

Háztartási ventilátorokról általánosságban

2016-07-07

 Amennyiben háztartási ventilátor vásárlásra, valamint bekötésre szánjuk el magunkat nagyon fontos, hogy pontosan igényeinke megfelelő készüléket válassza ki. A legfőbb szempontok, amennyiben ventilátort választunk, hogy pontosan tudjuk a szellőztetni kívánt helység méretét. Fontos tisztában lennünk a ventilátor elhelyezési valamint rögzítési lehetőségeivel, feltételeivel, ezen kívül a ventilátorra jellemző extra - vagy kényelmi funkciók szükségességével.

 

 

A ventilátorok a magasabb hőmérsékletű, tiszta vagy páradús levegő mozgatására valamint elszívására alkalmasak. Jellemzően szakaszos üzemeltetéssel működnek, többnyire napi néhány órán keresztül üzemelnek, természetesen olyan változatok is vannak, melyek dolyamatos működésre alkalmasak. Legáltalánosabb elhelyezésük a mellékhelységek és a fürdőszoba, ezek szellőztetését végzik, természetesen más helységbe is el lehet helyezni pl.: konyha. Egyes modellek valamilyen kapcsoló hatására kezdik meg működésüket (pl.: lámpa stb), némely modell pedig speciális érzékelővel lett ellátva, melyek páratartalmat mérnek vagy mozgásérzékelősek. 

 

 

Fontos kiemelni, hogy a konyhai páraelszívásra, ahol a levegő a párán kívül sok elemmel érintkezik (zsírszemcsék stb.) a konyhai páraelszívók hivatottak. Ilyen célú felhasználása a szellőztető ventilátoroknek nem javallott. Ezek idő előtti meghibásodáshoz vezetnek, illetve garanciavesztéssel járhatnak.

 

 

A nálunk kapható ventilátorok túlnyomórészt Awenta illetve Vents termékek, melyek közös jellemzője a tartósság, energiahatékonyság, nagy teljesítménnyel és csendes működéssel. Hosszú élettartamúak, golyós- vagy siklócsapággyal ellátottak, ezen kívül karbantartás mentesek. Stílusos kialakításuknak köszönhetően nem éktelenkedik, és minden lakásba beleillenek. Némely modell cserélhető illetve választható előlappal is rendelkezik, így kiválaszthatja az ön otthonába legmegfelelőbbet. Ezeken kívül működésközbeni led visszajelzést is kapunk!

További információval kapcsolatban keresse értékesítő kollégáinkat, valamint bemutatótermünkben jó pár ventilátort illetve hozzá tartozó alkatrészt megnézhetnek.

Vissza