Kategóriák

Hírek

Airius levegőkörte

2015-09-16

Nagyobb légtérrel rendelkező vállalkozások illetve raktárak esetében szinte mindig felmerülő probléma, hogy nem egyenletes a hőmérséklet. Vegyünk mondjuk egy autószalont. A kis légterű irodákba beszorul a meleg, viszont a nagy légterű galériák hidegek maradnak. Ezzel az ott tartózkodók kellemetlenül érzik magukat. A két helyiség között akár 10°C-os is lehet a különbség. Ahhoz hogy mindezt kiküszöbölhessük, költséges klímaberendezésekkel elérhetünk részleges sikereket, de hosszútávon a pénztárcánk bánhatja.

Fűtéskor a meleg levegő felfelé áramlik, a légtér kezelése nélkül azon kapja magát az ember, hogy nem a munkaterét fűti, hanem főképp a plafont. Ezáltal pocsékba megy a fűtési energia nagy része.

Bizonyára kíváncsi, hogy van-e megoldás a fentebb felsorolt problémára? Jó hírünk van, mivel Airius levegőkörtéi akár 50%-al is csökkenthetik fűtésköltségeit, és további előnyök várhatók, mint pl.:

  • Energiatakarékosabb lehet nyáron is, akár 20-40%-os költségcsökkenés a klimatizálás terén.
  • Zöldebb céggé válhat, nem járul hozzá a káros CO2 kibocsájtáshoz.
  • Alacsony az üzemben tartási költsége (megközelítőleg 5000 Ft/év).
  • Nagyon egyszerű használat és beszerelés, nincs szükség légtechnikai csövek beszerelésére.

 

Az Airius Europe Ltd. munkatársai rájöttek mi által csökkenthető az energiaszámla, és küszöbölhető ki a nagy légterekben a hőmérséklet szerinti rétegződést. Az új szabadalmaztatott turbina ezen problémák elkerülésében segít.

Az Airius turbina kétfajta kivitelben használható. Van egy felfüggeszthető és egy álmennyezetbe építhető modell. Mindkét opció az optimális hőmérsékletkiegyenlítés érdekében készült. Olcsó fenntartási költségű, és gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Bármelyik hűtő-fűtő-szellőző rendszerrel képes együttműködni. Ezen tulajdonságai teszik igazán páratlanná és egyedivé.

Az Airius rendszer működése

 

A következő épületekben kiválóan helytáll: Gyárak, raktárak, kiskereskedelmi üzletek, bevásárlóközpontok, bemutatótermek, szabadidős központok, üvegházak, fóliasátrak, kiállítótermek, sportcsarnokok, kórházak, könyvtárak, várótermek.

A fentebb felsorolt, nagyobb légterű munkatereknél használt modell mellett, az Airius egy kifejezetten irodák, kiskereskedelmek, könyvtárak és üzletláncok részére is létrehozott egy álmennyezetbe építhető Airius rendszert. Ezen modellek szabványos európai álmennyezeti elemekbe illeszkednek, mely egy 600x600 mm-es burkolólapot helyettesít.

 Hagyományos ventilátor és a levegőkörte tesztje

 

 Hőmérséleti rétegződés - Tegye gazdaságossá energiaszámláját

Vissza