Kategóriák

Hírek

AERECO hővisszanyerők

2016-02-29

Hatékony aluminium hőcserélők, energiahatékony ventilátor vezérlés

Az Aereco kínálatában Magyarországon is elérhető alacsony energiafogyasztású hővisszanyerős szellőztető készülékeknél a maximális energiahatékonyság nemcsak a hővisszanyerés hatásfokát, hanem az alkalmazott ventilátormotorok alacsony villamosenergia energiafogyasztását is jelenti.
E filozófia szellemében, a P. Lemmens Company által kifejlesztett egyedi TAC vezérlési technológiával szabályozott EC ventilátor motorok megfelelnek az ErP2013/2015 szabvány által támasztott legmagasabb villamosenergia fogyasztási kritériumoknak is.

 

Kereszt-ellenáramú hőcserélő egység

A készülékek tervezésekor a kiemelkedő hatásfok elérése volt a kitűzött cél, amely megközelítheti akár a 96%-ot. A sós levegő rezisztens aluminíumból készült hőcserélő ellenáll akár a a 80°C hőmérsékletnek is.
A hőcserélő egységek kíváló tömörségi mutatóval rendelkeznek amely higiéniai szempontból nagy jelentőséggel bír. Megfelelnek a DIN 1946, valamint az EN 308 szabvány követelményeknek, amely a hatásfokot és a műszaki adatok érvényességét egyaránt vizsgálja.
A megoldások  közül választható akár passzívház minősítéssel rendelkező, de akár egészségügyi intézmények különleges higiénia követelményeit is teljesítő, a németországi Hygiene Institut des Ruhrgebietes által minősített típusváltozatok.

 



 

Szabályozás és felügyelet igény szerint

A hővisszanyerős készülékek komplett elektronikus szabályozással rendelkeznek, amely nemcsak a ventilátorok, valamint a bypass, hanem a tartozékként is választható egységek működését is vezérli. Így képes szabályozni a hőcserélő egység védelme érdekében a készülékbe integrált előfűtőt (opció), és utófűtőt (opció), és a külső hűtő/fűtő kalorifer (opció) kiegészítőket is.
A MODBUS kommunikációs kiegészítő modul segítségével a legtöbb készülék akár a legkorszerűbb épületszabályozási rendszerekkel (pl. KNX, vagy BACnet) is képes harmonikusan együttműködni.

Alacsony fogyasztású ventilátorok

A TAC ventilátorok nagy hatékonyságú egyenáramú (EC) motorokkal szereltek. Az élvonalbeli technológiák alkalmazása a teljes üzemelési tartományban jelentős nyomásértéket, ugyanakkor alacsony fogyasztást biztosít. A TAC4 vezérlő elektronika garantálja a pontos működést, valamint az optimális villamosenergia  fogyasztást.
A kíváló nyomásveszteség toleranciának köszönhetően, a rendszer a működés teljes tartományában képes kiemelkedő hatásfokát megőrízni. Az alacsony fordulatszámon történő működésnek, illetve a nagyobb számú ventilátor lapátoknak köszönhetően, a készülék alacsony zajszint mellett üzemelnek.

Vissza