Kategóriák

Hírek

Több szempontból is hasznos lehet egy légtisztító!

2018-10-24

Mi a baj a levegővel? Alapesetben, egy tiszta, jó széljárású környéken, főleg vidéken, tulajdonképpen semmi. Teljesen normális dolog, hogy apró részecskéket, porokat tartalmaz...

Bővebben

 

Miért kell párátlanítani?

2018-10-19

Páramentesítésre alapvetően akkor van szükségünk, ha egyes helyiségekben magasabb a levegő nedvességtartalma, ami rengeteg negatívumot hordoz...

Bővebben

 

ELKÖLTÖZTÜNK!!

2018-08-02

Bővebben

 

Párásítás

2017-12-14

Amekkora gondot okozhat a túl párás levegő, pont olyan problémás lehet a túl száraz levegő is… Ilyen közegben könnyebben bedugulhat az orrunk, kiszáradhat a szánk, emiatt fogékonyabbak leszünk a betegségekre.

Bővebben

 

Milyen a páratartalom otthonában?

2017-11-23

Ez az a kérdés, amire kevesen szokták tudni a választ pedig nagyon is fontos lenne…

Bővebben

 

Légtisztítók, légmosók

2017-10-31

Amennyiben van a családjában, közvetlen környezetében allergiás személy, akkor bizonyára tudja, hogy mennyire kellemetlen és bosszantó lehet a váratlanul jelentkező tüsszögési, köhögési roham, amely orrfolyással, szemviszketéssel és kellemetlen közérzettel jár...

Bővebben

 

MIDEA MDDG 20DEN3 QA3 ION páramentesítő

2017-10-19

Bár most még szép napos időben van részünk, hamarosan beköszönt az igazán szürke, párás, őszi idő…

Bővebben

 

3 ok, amiért megéri már ma szellőztető rendszert beszerelni!

2017-09-29

A mai energiatakarékos, jól szigetelt épületek legfőbb jellemzője a zárt, légtömör épületszerkezet. A szellőztetés és friss levegő azonban közérzetünk és egészségünk szempontjából is nagyon fontos.

Bővebben

 

Vents hővisszanyerők

2017-09-28

Életünk jelentős részét lakásunkban, családi házunkban töltjük, épp ezért nem mindegy, hogy itt milyen minőségű levegőt lélegzünk be.

Bővebben

 

Központi porszívó rendszerek lényege!

2017-09-15

A központi porszívókkal a takarítás rendkívül hatékonnyá válik és a pollenekre, poratkákra is tökéletes megoldást kínál...

Bővebben

 

Központi porszívók

2017-04-25

Éppen hogy végzett a takarítással és már is száll a por az otthonában? Hogy segíthetünk ezen a problémán? Például egy központi porszívó rendszerrel!

Bővebben

 

Párásítás? Légtisztítás? BONECO a jó megoldás!

2017-02-08

Bővebben

 

Év végi nyitvatartás

2016-12-21

Bővebben

 

BONECO 2055D légmosó

2016-12-18

A Boneco 2055 Elektrosztatikus légmosó egyszerre tisztítja és nedvesíti a levegőt. Vízen átvezetve természetes úton tisztítja meg a levegőt a legkisebb szennyeződésektől is és elektrosztatikus rendszerének köszönhetően még hatékonyabban tisztít.

Bővebben

 

Mire jó a DAIKIN MC70L légtisztító? Segít abban, hogy egészséges környezetben élhessünk

2016-12-16

A víztisztítók használata már elterjedt, hisz mind tudjuk az élethez a tiszta víz elengedhetetlen. Ugyanígy van ez a levegővel is, hisz levegő nélkül nem élhetnénk.

Bővebben

 

Száraz levegő ellene használja Ön is a Boneco 7145 Ultrahangos párásítót!

2016-12-15

Tudja, hogy hány fok van az otthonában? És azt, hogy milyen a pártartalom? Kevesen szoktak erre figyelni, pedig fontos lenne!

Bővebben

 

MIDEA MDDG 20DEN3 QA3 ION ionizátorral szerelt páramentesítő, párátlanító

2016-12-05

Párás, dohos, esetleg már penészes is a lakása? A megoldás: egy MIDEA MDDG 20DEN3 QA3 ION ionizátorral szerelt páramentesítő, párátlanító készülék!

Bővebben

 

Mire jó egy hővisszanyerős szellőztető rendszer?

2016-11-24

A mai energiatakarékos, jól szigetelt épületek legfőbb jellemzője a zárt, légtömör épületszerkezet. A szellőztetés és friss levegő azonban közérzetünk és egészségünk szempontjából is nagyon fontos, így felmerül a kérdés, hogy miként juthatunk friss, tiszta levegőhöz energiaveszteség nélkül?

Bővebben

 

AERECO légbevezetők röviden

2016-11-09

Életünk jelentős részét lakásunkban, családi házunkban töltjük, épp ezért nem mindegy, hogy itt milyen minőségű levegőt lélegzünk be…

Bővebben

 

Vents Axiál ventilátor

2016-10-28

Az egyik leghatékonyabb energiatakarékos módszer, ha a Vents Axiál ventilátort alkalmazzuk. Megújult funkcióival és egyedi tervezésével a legtökéletesebb választás. Rengeteg alkalmazási területtel rendelkezik.

Bővebben

 

Miért kell párásítani?

2016-10-27

Amekkora gondot okozhat a túl párás levegő, pont olyan problémás lehet a túl száraz levegő is…

Bővebben

 

Penész a lakásban: nem csak ronda, egészségtelen is!

2016-10-24

Amilyen könnyen jönnek, olyan nehezen távoznak a téli időszakban a gyakran megjelenő szürke, fekete, zöld foltok a fürdőszobában vagy a lakás hidegebb sarkaiban...

Bővebben

 

Párás, dohos, esetleg már penészes is a lakása? Ruhái kellemetlen szagúak? Félti a sajátja és családja egészségét? Van megoldás!

2016-10-21

Bővebben

 

Tudta, hogy tud gazdaságosabb lenni a klíma, mint a gáz?

2016-10-11

Hazánkban továbbra is a gáz alapú fűtés a legelterjedtebb, de egyre többen keresik az alternatív megoldásokat, így egyre több helyen fűtenek már klímával....

Bővebben

 

Légfüggönyökről általánosságban

2016-10-04

Légfüggöny alkalmazásával, jelentősen kevesebb levegő áramlik be az ajtón, mint a nélkül. Magakadályozhatjuk, hogy a meleg vagy éppen a hűvös levegő kiszökjön a helyiségből, egyúttal csökkenthető a berepülő rovarok és pollenek száma is.

Bővebben

 

Mire jók a központi porszívó rendszerek?

2016-09-29

Éppen hogy végzett a takarítással és már is száll a por az otthonában? Bosszantó probléma… Hogy segíthetünk ezen? Például egy központi porszívó rendszerrel!

Bővebben

 

A központi porszívókról

2016-09-27

A központi porszivó rendszer egy falba épített, külső csatlakozással ellátott csőhálózatból, és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű központi porszívógépből áll. A központi porszívógépet célszerű olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítást rendkívül hatékonnyá teszi, hiszen a beszívott levegőt nem a légtérbe fújja vissza így jelentősen csökken a bútorokra leüllepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról, amelyeket a központi porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

Bővebben

 

A Tekno Pointról általánosságban

2016-09-08

A Tekno Point Kft. 24 éve van jelen a magyar piacon. A cég fő tevékenységköre a klíma-, valamint légtechnikai megoldások biztosítása. Ezek mellett természetesen szerepel a központi porszívás, háztartási és ipari ventilátorok gyártása. Hatalmas raktárkészlettel rendelkezik.

Bővebben

 

Aereco ismertető

2016-08-16

A párizsi székhelyű francia Aereco S.A. előfutárnak bizonyult a higroszabályozású (páraszabályozott) szellőzési rendszer kifejlesztésével a 1980 -as évek elején. A társaság folyamatos fejlesztő munkát végez, ennek eredményeképp az intelligens szellőzés újabb és újabb megoldásaival jelenik meg a piacon, melyek folyamatosan a lakó- és középületek, irodák, szállodák, egészségügyi létesítmények egyedi légtechnikai szükségleteihez igazodnak.

Bővebben

 

Párátlanítás a Midea-val

2016-07-29

A pára megjelenése mindennapos jelenség otthonunkban. De vajon hogyan alakul ki, és milyen hatása van szervezetünkre? A pára a levegő nedvességtartalma. A páratartalom függ a hőmérséklettől és a szellőzéstől. 0%-tól 100%-ig mérhető. 0-40% között túl száraz, 40% és 60% között ideális, 60% fölött pedig túl nedves a levegő.

Bővebben

 

Ipari ventilátorokról dióhéjban

2016-07-28

A megfelelő szellőztetetés elhanyagolhatatlan szerepet játszik a mai modern házak és ipari helységek kialakításánál. Fontos, hogy a gyárakban, ipartelepeken és mindenhol egyaránt friss levegőt juttassunk be, ugyanis egészségügyi, és közérzeti problémák fellépéséhez vezethet amennyiben nem tesszük.

Bővebben

 

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

2016-07-19

Miért is szükséges a szellőzető rendszer? A mai technológiával épülő épületeknek nincs természetes szellőzése, mert a hőveszteségek leszorítása érdekében az épület javarészt zárt. Ugyanez igaz felújítás esetén mint például hűszigetelés, valamint az új ablakok és így a ház "be lesz csomgaolva". Mikor a lakó úgy érzi, hogy szellőztetni kell, addigra a levegő minősége sokkal rosszabb lesz a kívánatosnál. Mivel életünk nagyrészét belső - zárt - terekben töltjük, a levegő minődége lényeges egészségügyi és komfort kérdés is. A lakóteret mindig friss külső levegővel kell ellátni, mégpedig folyamatosan.

Bővebben

 

Háztartási ventilátorokról általánosságban

2016-07-07

Egy lakás, iroda illetve bármilyen helység - mely több ember fogadására képes - esetén fontos, az elhasznált levegő folytonos cseréje. Ahogy lélegzünk, tevékenységet folytatunk a szobában a levegő elhasználódik, így kellemetlen szagok bentmaradhatnak, valamint az oxigén hiánya léphet fel (ilyenkor szoktunk ablakot nyitni). A háztartási ventilátorok ezt a "folyamatot" egyszerűsítik le, a bevezetett helységbe szállítják a friss levegőt.

Bővebben

 

Aventa termékekről általánosságban

2016-06-30

Szellőztetésre minden épületben szükség van. Alapvető feltétel egy lakásban, irodában, iskolában egyszóval bárhol az elhasznált levegő folyamatos cseréje. Ezen kívül fontos, hogy a légtérben ne maradjon bent a pára, mely egyenes út a penészhez, valamint az általa elszaporodott baktériumokhoz. Az Awenta ventilátorok segítenek, ezek elkerülésében. Természetesen nem csak háztartásba hanem ipari területre a ventilátorok is fontos szerepet töltenek be életünkben.

Bővebben

 

Légtechnikai felújítás

2016-03-02

Házak, épületek felújításakor vagy újak építése esetén a legfőbb hangsúly az energiamegtakarításra helyezzük. Ezért nagyon fontos, hogy jó hőszigetelő képességű falszerkezeteket és nyílászárókat alkalmazzunk. A szigeteletlen épülethatároló elemek keresztül gond nélkül áramolhatott a levegő, mely miatt a bent tartozkodók jól érezték magukat, és az optimális belső páratartalom is tökéletes volt. Addig a szabályozatlan szellőztetés okozta hőveszteséget túlfűtéssel voltunk kénytelenek kompenzálni.

Bővebben

 

AERECO hővisszanyerők

2016-02-29

Az Aereco kínálatában Magyarországon is elérhető alacsony energiafogyasztású hővisszanyerős szellőztető készülékeknél a maximális energiahatékonyság nemcsak a hővisszanyerés hatásfokát, hanem az alkalmazott ventilátormotorok alacsony villamosenergia energiafogyasztását is jelenti.

Bővebben

 

Nyílt égésterű gázkészülékek biztonságos légutánpótlása

2016-02-18

A jelenleg hatályban lévő jogi szabályozás szerint az ingatlan tulajdonos köteles a gáztűzhely, nyílt égéterű kazán és vízmelegítő felülvizsgálatát 5 évente, a rácsatlakoztatott vezetékeket 10 évente ellenőríztetni, amelyről kötelező jegyzőkönyvet felvenni!

Bővebben

 

Légfüggönyök

2016-02-10

Bármilyen épületről is beszélünk, elmondhatjuk, hogy a bejárati ajtók elsődleges funkciója a biztonság megteremtése és a hőszigetelés.

Bővebben

 

Központi porszívók

2016-02-03

Biztos sok háziasszonynak ismerős az a bosszantó érzés, mikor látja, hogy közvetlen a porszívózás után is már repked a por a lakásban…

Bővebben

 

Axiál ventilátor megújult funkcióval

2016-02-02

Axiál ventilátor óriás légmozgatással, nagy terek kezelésére. A mai rohanó világban az egyedüli leghatékonyabb és energiatakarékosabb megoldás, a Vents DRF-Ov szériája!

Bővebben

 

Mire jó egy szellőztető rendszer?

2016-01-21

Életünk jelentős részét lakásunkban, családi házunkban töltjük, épp ezért nem mindegy, hogy itt milyen minőségű levegőt lélegzünk be…

Bővebben

 

Hatékony páramentesítés!

2016-01-15

A lakások, irodák páratartalma akkor optimális, ha 40-60% között van. Tavasztól-őszig ezzel általában nem is szokott gond lenni, azonban, ahogy beköszönt a hűvösebb, párás, esős idő, a nedvességtartalom óhatatlanul megemelkedik kint is és bent is...

Bővebben

 

Párásító kisokos!

2016-01-08

A száraz levegő a téli időszak kellemetlen velejárója... Hogy miért okoz ez gondot? Mert éjszaka bedugul az orrunk, kiszárad a szánk, emiatt fogékonyabbak leszünk a betegségekre...

Bővebben

 

30 l/nap vízkiválasztású páramentesítő

2015-11-16

Már elérhető a MIDEA nagy sikerű 20 l/napos páramentesítője mellet a nagyobb teljesítményű MIDEA MDDG-20DEN1 készülék is. Nagyobb hatékonyság -gyors párátlanítás.

Bővebben

 

Mire használható egy mobil páramentesítő?

2015-11-02

Természetesen a lakótér páratartalmának a csökkentésére. De van néhány szituáció amelyben jó ha van páramentesítőnk. Pl...

Bővebben

 

A gépi szellőztetés egyszerűen

2015-10-14

Párás esetleg penészes az otthona? Magas a páratartalom? Csorog a víz az ablakon? Nincs pénze egy komoly hővisszanyerős rendszer kiépítésére? De jó lenne valami megoldás?

Bővebben

 

Páramentesítés még hatékonyabban

2015-09-28

A nagy sikerű 20 liter/nap teljesítményű MIDEA MDDG-20DEN3 páramentesítő nagy testvére megérkezett. A 30 liter/nap vízkiválasztó teljesítmény elérésére képes készülék már elérhető nálunk is.

Bővebben

 

Airius levegőkörte

2015-09-16

Nagyobb légtérrel rendelkező vállalkozások illetve raktárak esetében szinte mindig felmerülő probléma, hogy nem egyenletes a hőmérséklet a belső terekben. Vegyünk mondjuk egy autószalont. A kis légterű irodákba beszorul a meleg, viszont a nagy légterű galériák hidegek maradnak. Ezzel az ott tartózkodók kellemetlenül érzik magukat. A két helyiség között akár 10 fokos is lehet a különbség. Ahhoz hogy mindezt kiküszöbölhessük, költséges klímaberendezésekkel elérhetünk részleges sikereket, de hosszútávon a pénztárcánk bánhatja.

Bővebben

 

Napenergia, ami semmibe nem kerül

2015-04-03

A Nap ingyen bocsátja rendelkezésre energiaszükségletünk többszörösét: kevesebb, mint 4 óra alatt a Földre sugározza az emberiség egész évben felhasznált energiáját. Magyarországon minden négyzetméterre évente átlagosan 1250 KWh napenergia érkezik, amely 125 liter fűtőolaj energiatartalmának felel meg. Ezt a jelentős mennyiségű energiát napkollektorokkal hőtermelésre lehet használni. A napkollektor ideális kiegészítője lehet bármely fűtési rendszernek, és tartósan hozzájárul a fosszilis tüzelőanyagkészlet megóvásához.

Bővebben

 

Kandallóventilátor

2015-03-27

A hazánkban általánosan elterjedt öntvénytűzterek tulajdonképpen légfűtő berendezések. Annak a helyiségnek a levegőjét fűtik közvetlenül ahol a kandalló található. Mivel a berendezés a gravitációs légfűtés elvén működik, nagyon jól elosztja a meleget, a szoba minden pontjára. De mi van a fűtött szobától távolabb elhelyezkedő helyiségekkel?

Bővebben

 

Vents Twin Fresh ventilátorok

2015-03-20

A Twin Fresh Comfo ventilátor modern és praktikus megoldás a nyílászáró-cserén vagy külső hőszigetelésen átesett épületek energiatakarékos szellőztetéséhez. Az elengedhetetlenül szükséges légcsere mellett, az egyes helyiségek hővisszanyerését is biztosítja, akár 90%-ban. Alkalmas minden olyan épületbe, ahol a központi szellőzés nem építhető ki.

Bővebben

 

Micra 150 hővisszanyerő

2015-03-13

Kellemes hőmérsékletet biztosít a levegő felmelegítésével, egy félvezető fűtőberendezés segitségével. Számos előnye van a hagyományos csöves elektromos fűtőcsövekkel szemben: környezet, hatékony, nincs túlmelegedés, alacsony infravörös sugárzás, önszabályzós, valamint megbízható és könnyen kezelhető.

Bővebben

 

Egyhelyiséges hővisszanyerő

2015-03-06

A MICRA 60 egy helyiséges hővisszanyerő berendezés, amely energiatakarékossági szempontból kíváló választás lakásokba, nyaralókba valamint nyilvános és üzleti helyiségekbe. Nincs szükség légcsatornához való csatlakoztatáshoz. Egyszerű és hatékony megoldás a felújított helyiségekben!

Bővebben

 

A korszerű hővisszanyerésről

2015-02-27

A hővisszanyerő készülék a lakóépület párás, nedves helyiségeiből (pl. fürdőszoba, konyha stb.) elszívja a párás, meleg, elhasznált levegőt, amelyet a hőcserélőn átáramoltatva "felmelegíti" a kintről beáramló friss levegőt. Miközben az elhasznált levegő átadja hőenergiájának jelentős részét a bejövő friss levegőjének, lehűl, a beérkező friss levegő pedig felmelegszik. Így a meleg bennmarad a lakásban, de a párás, elhasznált levegő eltávozik.

Bővebben

 

Tűzvédelmi csappantyú

2015-02-21

A tűzvédelmi csappanytú megakadályozza a füst és a tűz terjedését a szellőző és légkondiciónáló rendszer csatornáin keresztül tűz esetén. Az ilyen egységeket falak és mennyezetek tűz elválasztásához telepítik.

Bővebben

 

Tető ventilátor

2015-01-15

A panel épületek tetején még sok, helyen az elszívást energiafaló, 35-40 éves tető ventilátorok biztosítják. Sok a felújított motorral rendelkező ventilátor köztük. Az energia takarékosságot szem előtt tartva viszont hasznosabb lecserélni egy energiatakarékos típusra.

Bővebben

 

MIDEA páramentesítő

2014-12-17

A MIDEA MDDG-20DEN3 páramentesítő a Magyar vásárlók kedvence. Nem csak a jó ár-érték arányával, hanem az alacsony fogyasztásával, zajszintjével és az egyedülálló 3 éves teljes körű garanciájával is kiemelkedik a konkurens termékek közül.

Bővebben

 

Miért szükséges a szellőzés?

2014-10-29

Általános ismertető az AERECO páraszabályozott szellőzési rendszer működési elvéről. Mik a belső levegőszennyezés forrásai? Hogyan szabályozható a páratartalom?

Bővebben

 

A páraszabályozott szellőzésről

2014-10-20

A magas páratartalom hatására, a lakótér levegőjében lévő nedvesség lecsapódhat a harmatponti hőmérsékletet elérő hideg felületeken (pl. hőhidaknál). Ezért a levegő nedvességtartalmát optimális szinten (40-55 %) kell tartani, melyet páraszabályozott szellőzőelemekkel lehet biztosítani.

Bővebben

 

A szellőztetés létfontosságú.

2014-10-20

Ablaknyitásos módszerrel szellőztetni elavult és drága dolog. Régen kevesebbet kellett szellőztetni, mert a rossz minőségű nyílászáróknak köszönhetően kialakult egy természetes szellőzés. Az utóbbi 20 év egyre modernebb nyílászárói teljes légtömörséget biztosítanak. A megoldás...

Bővebben

 

A hővisszanyerésről

2014-10-19

A manapság épült korszerű, jól szigetelt épületek elengedhetetlen kelléke a szellőztető berendezés. Hogy is működik a hővisszanyerős szellőztetés?

Bővebben

 

Kandallóventilátor

2014-10-16

A meleg levegő továbbítása kandallóventilátor segítségével. A megoldás egyszerű!

Bővebben